Search
  • Maskiset.Net

"Kuparimaskit" - huijausta vai... huijausta?

Updated: Feb 5, 2021

Myykö Maskiset kuparimaskeja? Miksi Maskisilla ei ole kuparimaskeja valikoimassa? Tällaisia kyselyitä olemme saaneet viime viikkoina useita.


Lyhyt vastaus on: "Ei, meillä ei ole käärmeöljyjä, ei hopeavettä, eikä kuparimaskeja. Emme myy uskomustieteisiin ja vaihtoehtoistodellisuuteen perustuvia huuhaa-tuotteita, joilla huijataan korona-pandemian varjolla hyväuskoisilta rahat pois heidän terveytensä kustannuksella".


Mitä ns. "kuparimaskit" ovat? "Kuparimaskilla" tarkoitetaan tavallista Tyypin I tai II/IIR KERTAKÄYTTÖISTÄ 3-kerrosmaskia jonka kuitukangas sisältää vaihtelevan määrän kuparioksidia. Markkinointiväitteiden mukaan kankaassa oleva kupari tappaa virukset

ja maski "desinfioi" itse itsensä tämän kuparin ansiosta. Muita väitteitä mitä tästä tavallisesta kirurgityyppisestä kertakäyttömaskista esitetään on että maski suojaisi käyttäjäänsä infektiotauteja aiheuttavilta viruksilta ja bakteereilta, eikä maskin mystinen viruksia tappava

teho laske ajan kuluessakaan, vaan maskia voi käyttää niin kauan kuin se on ehjä. Näitä väitteitä on perusteltu erilaisilla pseudotieteellisillä termeillä ja väittämillä kuparin antibakteerisista ominaisuuksista, aivan samaan tapaan kuin on perusteltu hopeaveden ja vastaavien täysin humpuukiin perustuvien ihmetuotteiden "parantavia" voimia.


Tutkimustulokset, sen enempää kuin terve maalaisjärkikään ei näitä väitteitä tue lainkaan. Asiantuntijoiden ja oikeiden tutkimustulosten (esim. VTT) mukaan mitkään näistä väitteistä eivät pidä paikkaansa. Parhaimmillaankin, uutena ja puhtaina nämä 100 kertaa tavallisen Tyyppi IIR kertakäyttömaskin hintaiset kertakäyttömaskit toimivat täysin tavallisen muutaman kymmenen sentin hintaisen kirurginmaskin tapaan, suodatusteho on korkeintaan samaa luokkaa kuin tavallisessa kirurginmaskissa, eikä maski vaikuta mitenkään hengitysilmassa mahdollisesti oleviin bakteereihin tai viruksiin, sen enempää kuin tavallinen kirurginmaski. Että maskissa oleva kupari voisi jotenkin vaikuttaa viruksiin, viruksen tulisi olla kontaktissa kupariin tunteja. Hengitettäessä kontaktiajaksi, jos sellaista kontaktia sattuu viruksen kohdalle osumaan, on sekunnin murto-osia.


Potentiaalisia ongelmia maskien suhteen sen sijaan on useita, käyttäjänsä terveyden vaarantavia ongelmia. Kupari poistaa maskissa luonnostaan esiintyvää staattista sähkövarausta, josta osa maskin luontaisesta suodatustehosta muodostuu. Maskin suodatuskyky siis yleensä huonompi, kuin tavallisen kuparittoman maskin. Aivan kuten tavallinen kirurginmaski nämä kuparimaskit nopeasti käytössä kostuvat ja likaantuvat kosteasta hengitysilmasta, syljestä, ilman epäpuhtauksista ja kaikesta muusta mitä maskin läpi kulkee ja minkä kanssa maski on kontaktissa. Kaikki nämä epäpuhtaudet nopeasti likaavat maskin, heikentävät sen suodatuskykyä ja maski menettää hengittävyyttään. Lisäksi kaikki tämä lika tuhoaa viimeisetkin rippeet tämän kuparin väitetystä "desinfioivasta" vaikutuksesta. Kuka pitäisi samaa tavallista kirurginmaskia useita päiviä tai jopa viikkoa kasvoillaan, kaikkine siihen kertyvine likoineen? Inhottava ajatuskin, ei kukaan! Silti tätä fyysisiltä ominaisuuksiltaan täysin vastaavaa kertakäyttömaskia jopa mainostetaan ja suositellaan käytettäväksi päiväkausia, "niin kauan kuin siinä ei ole reikiä". Kukaan joka pääsee katsomaan tuollaisen maskin lika- ym. kertymiä mikroskoopilla, ei sellaista suunsa eteen tai naamallensa enää laita. Kupari ei myöskään ole mitenkään suositeltava aine ihmisen elimistössä, vääjäämättä osa maskien sisältämästä kuparista ajautuu hengitysilman mukana ihmisen elimistöön. Ja mitä kauemmin ja huonokuntoisempaa, monet kerrat kostunutta maskia naamallaan pitää, sen enemmän maski luovuttaa näitä kuparihiukkasia hengitysilman mukana käyttäjälleen. Kyseessä on edelleen tavallinen kertakäyttömaski, ja liekö jo rikollista markkinoida ja suositella sellaista käytettävän päiväkausia, jollain kuvitteellisilla "itse steriloituva" väitteillä perustellen. Kupari ei reagoi maskiin kertyvään likaan ja eritteisiin millään tapaa, eikä puhdista tai sterilisoi maskia yhtään mitenkään. Likaantuneena kupari ei myöskään enää vaikuta mahdollisiin viruksiin mitenkään, kun mitään kontaktia ei edes pääse syntymään.


Nämä kertakäyttöiset "kuparimaskit" kuuluvat täysin samaan sarjaan kuin hopeavedet ja muut uskomustieteet joilla ei mitään tieteellistä perustetta, ja päinvastoin jo todistettu että väitteet eivät pidä paikkaansa. Onkin melko häpeällistä että esimerkiksi useat apteekit ja "verkkoapteekit" häpeilemättä markkinoivat tällaisia puhtaita huijaustuotteita, missä leikitään asiakkaiden terveyden kustannuksella esittämällä täysin kuviteltuja ja keksittyjä väitteitä maskin ominaisuuksista. Tosin onhan nyt tullut julki että useissa apteekeissa esim. myyty aitoina sertifioituina FFP2 hengityssuojaimina täysin hyödyttömiä, väärennettyjä paperimaskeja ja vastaavia täysin ihmisten huijaamiseen suunniteltuja tuotteita. Onko tämä sitä "asiantuntijuutta" mihin apteekkarit aina vetoavat kun keskustellaan Apteekkien ja Apteekkareiden asemasta ja lääkelain päivittämisesta nyky-yhteiskuntaa vastaavaksi, lääkkeiden ja vastaavien tuotteiden myynnin vapauttamisesta?


Myynnissä on myös oikeasti antibakteerisia maskeja, myös Maskiset.Net verkkokaupassa, missä tehoaineena yleensä ionisoitu hopea, jolla tunnetusti on antibakteerinen vaikutus, niin viruksia kuin bakteereita tuhoava vaikutus. Oleellinen ero näihin kertakäyttömaskeihin on että nämä aidosti antibakteeriset maskit ovat pestäviä kangasmaskeja, jolloin kertynyt sylki, lika ja muut epäpuhtaudet poistuvat pestessä ja hopean antibakteeriset ominaisuudet säilyvät, ja niin että hopeapitoisuus maskissa säilyy pestessäkin. Maskiset.Net hopeaionimaskien hopeapitoisuus on 99.9% alkuperäisestä vielä 50 pesukerrankin

jälkeen. Ja näiden maskien hopeapitoisuuksista ja mikrobiresistenssista on avoimesti esillä aidot oikeat tieteelliset tutkimustulokset, ilmaan heitettyjen täysin perusteettomien väitteiden sijaan.

Yksi Pandemian erityispiirteistä ollut miten hyvin se on tuonut ilmi miten sekaisin niin suuri osa ihmisistä on. Osa ei edelleenkään edes usko minkään viruksen olemassaoloon, 5G verkot levittävät tautia, tai sitten se on mystisen maailmanlaajuisen valtaapitävien salaliitto ihmiskuntaa vastaan, Bill Gates ja Elvis liskomiehineen haluavat istuttaa rokotteiden avulla ihmisiin seurantasirut, ja mitä mielikuvituksellisempia väitteitä. Ja nämä eivät ole lastentarhasta poimittuja juttuja, vaan aikuisten ihmisten, osa jopa muitakin kouluja kuin "elämänkoulun" käyneitä, tavallisen tervejärkisen näköisiä ihmisiä. Ei siis varsinaisesti ihme että tällaisiinkin huijauksiin saadaan ihmiset vedätettyä mukaan, lupaamalla vain kaikki mahdollinen, "varmaan se on sitten totta niin intternetissä niin lukee" tai "apteekissa näin sanottiin". Kuitenkin kyse vain huijauksesta, missä esitetyt väitteet ja lupaukset eivät mitenkään kohtaa todellisuuden ja reaalimaailman kanssa. Tyypin IIR kertakäyttömaski ei muutu viruksilta ja taudeilta suojaavaksi vain värjäämällä se pienellä määrällä kuparia punertavaksi. Sen enempää kuin tavallinen sininen 20 sentin hintainen tyypin IIR kirurginen kertakäyttömaski ei muutu viruksilta ja taudilta suojaavaksi kertomalla että se on käsitelty sinisellä keijupölyllä joka suojelee viruksilta, taudeilta ja aivosyövältä, ja sitä voi käyttää niin kauan kunnes se hajoaa, ja nostamalla hinta satakertaiseksi. Varmasti tällaisellekin "keijupölymaskille" ostajakuntansa löytyisi, ja katteet on myyjälle kohdallaan. En ihmettelisi jos jollain apteekilla jo tällainen olisi valikoimassaan.

Erikoista on että viranomaiset eivät vielä ole puuttuneet tällaiseen täysin kaikkien määräysten vastaiseen markkinointiin ja terveysväittämien esittämiseen ilman mitään todellisia perusteita. Tällaisen Pandemian aikana voisi kuvitella että viranomaisten toiminta olisi erityisen tarkkaa ja aktiivista, tällaisten ilmiselvien Korona-pandemiaa hyödyntävien huijausten estämiseksi.628 views0 comments

Recent Posts

See All